Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

PRP-hoito

PRP:ssa eli verihiutalerikkaassa plasmahoidossa käytetään ihmisen omissa verihiutaleissa olevia kasvutekijöitä korjaamaan mm. urheiluvammoja (mm. olkapään jännevammat), rasitusvammoja (mm. tenniskyynärpää), nivelvaivoja ja esteettisissä hoidoissa elävöittämään ihoa ja estämään hiusten lähtöä.

 

Miten toimii?

Ihmisen verihiutaleissa on kasvutekijöitä, jotka toimivat viestinviejien tavoin. Ne ”kutsuvat” korjaavat solut paikalle ja töihin. Olkapään jänneongelmissa on saatu hyviä tuloksia pienissä ja keskisuurissa jännevaurioissa ja vastaavia tuloksia on tullut tenniskyynärpään hoidossa. Kortisonipistosten ongelma on se, että kortisoni haurastuttaa jänteitä mitä PRP taas ei tee.

 

Miten tehdään ja kauanko kestää?

Hoidossa otetaan ihmisen omaa verta 9 ml ja siitä erotellaan verihiutalerikas plasma (PRP) sentrifugoimalla. PRP injisoidaan toivottuun kohteeseen.

Toimenpiteeseen kuluu aikaa 1 – 1 ½ tuntia riippuen hoidettavan alueen laajuudesta. Toimenpiteen jälkeen voi tehdä kevyttä työtä välittömästi, mutta raskasta ruumiillista rasitusta tai saunomista ei suositella noin kolmeen päivään toimenpiteen jälkeen.

 

Vaikutus

Hoidon vaikutus alkaa normaalisti 1-3 viikon kuluessa, ja hoidon tehostamiseksi suositellaan toinen hoitokerta 2-3 viikon kuluttua.

 

Kenelle ei suositella? Mitä muuta pitää tietää?

PRP-hoitoa ei suositella jos sinulla on verenohennuslääkitys (Marevan) tai veressä on hyytymisongelmaa.

Lääkäri haastattelee sinut aina toimenpiteen yhteydessä ja päätös toimenpiteestä tehdään yhdessä.

Omega-3 –kapselit on hyvä jättää pois n. 2 viikkoa ennen toimenpidettä, koska joillakin ihmisillä omega3 –lisä pidentää veren hyytymisaikaa ja aiheuttaa sitä kautta mahdollisesti poikkeuksellisesti mustelmia. Muistakin käyttämistäsi ravintolisistä on hyvä kertoa lääkärille.

 

HINNAT:

PRP-hinnat: Yhden alueen hoito 260 €

 

Voit lukea lisää PRP-hoidon hyödyistä täältä.